Robert Radamant’s Co

About the great big white world

Odrzan festival suvremene umjetnosti

Posted by robertradamantsco on September 1, 2007

Za jedan grad poput krizevaca pravo je osvjezenje kada se smiluje prst sudbine i stvori uvjete da se odrzi ovakav festival. Odmha cu reci da u cijeloj prici ima jedna stvar koja se meni osobno posebno svida. No prije toga o samom festu…

Suffest je multimedijalni festival internacionalnog karaktera koji uključuje u svom prvom izdanju prikazivanje video radova, instalacija , i izvedbe performace suvremenih umjetnika iz Hrvatske i Austrije u trajanju od pet dana.Projekt festivala se raelizira u partnerstvu s udrugom Kforumvienna iz Beča. Udruga K.V.A.R.K. nositelj i domaćin projekta dok se Kforumvienna prezentira projektom „KunsthalleAllda Gianottia i projektima Wendelina Pressla i Jochena Höllera.

(tekst preuzet sa http://www.udruga-kvark.hr)

Projekt Kunsthalle je ukratko ovo: organizator i voditelj tog projekta Sasa Zivkovic je izmedu ostalog nastavnik likovnog u osnovnoj skoli. Jednom je Sasa tako zadao svom razredu da nacrtaju muzej suvremene umjetnosti kako ga oni zamisljaju. Uslijedila je selekcija u kojoj je jedan crtez izabran kao najbolji, i taj se crtez onda iskoristio kao nacrt po kojem se izgradio muzej suvremene umjetnosti, ali sa jednom posebnom odlikom – minijaturan je (oko 2 m sirok, 2 m dugacak i tri visok) i mobilan. Dakle, moze ga se rastavitti i bez nekog posebnog majstorskog znanja ponovo sastaviti. To je dobrocudna ironija zagrebu koja glasi: “aha! ste vidjeli? Mi krizevcani imamo muzej suvremene umjetnosti prije vas.” No tu je i aspekt participacije djece sto stvara u njima motivaciju za kreativnost buduci da se njihov rad vrednuje.

uglavnom, u toj kunsthalle se odrzala jedna izlozba, i planira ih se jos odrzati te jedna svirka elektronske glazbe. A mozda i nesto trece, cetvrto…?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: