Robert Radamant’s Co

About the great big white world

CNFS rodendan: Autechre u ksetu 12.03.’08

Posted by robertradamantsco on February 23, 2008

Privilegirana zagrebacka scena ce imati opako dobru priliku ugostiti – kao sto se vidi iz naslova – Autechrea. Iako je naravno tesko zamisliti gdje bi osim u zg-u ugostili ovog lika (Krizevcima? hm… Cak i ima smisla buduci da je blizu zg-a. S druge strane, u kz-u ne prolazi nista sto nije staro barem 15 god. tak da..), drago mi je da sam jedan od privilegiranih. Zasto to kazem, mozete sami prosuditi iz teksta kojeg sam preuzo sa last.fm-a:

Autechre is an English music group consisting of Rob Brown and Sean Booth, both natives of Rochdale (near Manchester, England). The group are one of the most prominent acts signed with Warp Records, a label known for its pioneering electronic music artists. Some journalists and fans consider Autechre to be a paragon of IDM, though Brown and Booth themselves do not consider their sound to belong to any genre. True to their early and roots, Autechre utilize a wide array of analog synths in their production as well as analog and digital drum machines and samplers. They have also made extensive use of a variety of computer based sequencers, softsynths, and other applications as a means of controlling those synths and processing the synthesized sounds. Autechre have also used the Max programming language for some time in their music. There have been claims that Autechre employ random sequence generation techniques, as evidenced by the chaotic rhythms in many of their works, but Sean Booth has disputed these claims. Autechre have mentioned the use of algorithmic sequences in much of their more recent work, and many listeners hear clear patterns where others hear chaos. In response to comments about their unique sound, Autechre argue that given the incredible range of tools available to modern composers, especially in the electronic genres, it’s incomprehensible that any band should “sound like” any other band.”

Tko ne zna o cemu se radi ili samo zeli poslusati nesto od ove dvojice freakova, moze skoknuti ovdje

Nastavit cu sad najavom koju su mi ljubazno poslali clanovi iz CNFS-ekipe:

“Blizi se nas 6. rockas 🙂 Pripremili smo proslavu u 2 dijela… Prvi, koncert Autechre u Ksetu a drugi ILLECTRIC FUNK (05.04.’08) s Calyx-om u Aquariusu !

Broj ulaznica za koncert (koje su u prodaji od danas) je ogranicen, sto znaci da ce samo 300-350 ulaznica biti pusteno u pretprodaju… Nagradnih igara nazalost nece biti za taj koncet ! Osigurajte svoju ulaznicu na vrijeme jer je interes golem a ulaznica malo 😉
Evo i najave 🙂

SRIJEDA 12.03.08. KSET

confusion obiljezava 6 godina rada i predstavlja:

AUTECHRE ’08 EUROPEAN TOUR

Nastupaju:

Autechre /live

SND /live

Rob Hall /DJ set

Pocetak je u 20h, kraj u ponoc. Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji (Kingston, Radiceva 3 i KSET, Unska 3) od 22.02. po cijeni od 70kn, a na ulazu (ako ostane) po 85kn.

autechre

IZDAJU NOVI ALBUM ‘QUARISTICE’ (IZLAZI 3. OZUJKA 2008 NA WARP-U) I KRECU NA EUROPSKU TURNEJU U SKLOPU KOJE CE POSJETITI I ZAGREB…

U sklopu europske turneje povodom izlaska njihova devetog albuma ‘QUARISTICE’, britanski duo elektronske glazbe AUTECHRE, Sean Booth i Rob Brown, posjetit ce i Zagreb, te 12.03. nastupiti u klubu KSET-u u sklopu obiljezavanja 6 godina confusion-a.
Da li se radilo o mitu ili ne, ono sto je Autechre izdvojilo od ostalih izvodjaca elektronske glazbe, i sto im je osiguralo mnoge poklonike, jest njihovo eksperimentiranje sa najrazlicitijom opremom (ranim verzijama kompjuterske opreme, pa cak i vojnim napravama) kako bi proizveli taj izniman ‘Autechre’ zvuk.

Ranija ‘Autechre’ izdanja su se bazirala na izvrnutim modifikacijama techno i electro glazbe, ocitovanih cudesnom zestinom, koja su postajala sve kompleksnija sa daljnjim izdanjima. Sumovi i krckanje, pistanje i zveket.
Ze neke neuhvatljiv, duo je znao biti kritiziran zbog svoje kompleksne glazbe koju su znali opisivati kao tesku, perverznu, pa cak i nepodnosljivu. Autechre isticu kako im takva kompleksnost nije namjera, vec da rade jednostavno glazbu kakva im se svidja, vodjeni fascinacijom i radoznaloscu, bez ikakvog plana, svrhe ili cilja. Trik je pak u tome da se ne dopusti da kakav detalj u glazbi koju rade postane glavna atrakcija.

Zbog toga su i remiksirali za brojne glazbenike kao sto su Stereolab, Tortoise i Surgeon, a i utjecali na neke poput Thom Yorkea, frontmena Radioheada.
Autechre glazba cini se da dolazi iz podrucja van uobicajenog razumijevanja i poimanja glazbe. Zbog toga se valjda i cini nekako magicnom. Upravo i nazivi stvari, kao na albumu Quaristice, kriju razlicita, tesko opisiva, raspolozenja, teme i utjecaje; ponekad brutalne, ponekad umilne, uvijek krajnje neodoljive.

Advertisements

One Response to “CNFS rodendan: Autechre u ksetu 12.03.’08”

  1. PLANet magazin 33, recenzija posljednjeg Autechre megauspješnog albuma
    više informacija na: planetmagazin@gmail.com
    dio materijala može se pročitati na http://planetmagazin.net

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: