Robert Radamant’s Co

About the great big white world

[cfsn_events] subota_05.04._cfsn 6th anniversary_ILLECTRIC FUNK (zatvaranje Revije Amaterskog Filma) @ Aquarius

Posted by robertradamantsco on March 20, 2008

Koncert Autechre (prvi dio rodjendana u KSET-u) proshao je supe !!! U svakom slucaju iznad ocekivanja… Te veceri ocekivali smo experimentalu a oni nas fino razplesali… Ovaj put radimo u Aquariusu koji moze primiti vishe od 1000 ljudi pa se nadamo da problema oko kapaciteta kluba i manjka ulaznica necemo imati !!! Svejedno, osigurajte si ulaznicu na vrijeme 😉 Javimo kada ce biti u pretprodaji !

Nasa godisnjica je ujedno i zatvaranje Revije Amaterskog Filma (kao i svake godine / vech 7. godinu za redom)… Ove godine ugostit cemo i Jabba crew na drugom flooru i fauni 😉

Dovodimo legendarno ime drum’n’bass-a pod imenom Calyx ! Calyx je vrhunski DJ i producent koji izdaje vise od 10 godina na svim najjacim drum’n’bass label-ovima kao sto su Metalheadz, Moving Shadow, V Recordings, Subtitles

Evo najave :

Subota_05.04.’08_Aquarius,

cfsn i RAF predstavljaju ILLECTRIC FUNK

w. CALYX (momentum/metalheadz/moving shadow_UK)

drum&bass/jungle/dubstep/grime/breaks/ragga/turntablism/dancehall event

Room 1:

Calyx + cfsn rezidenti: Feelipa, Funk Guru, Phillipe & Dubway

Video & setup: Zvuk Broda


Room 2:

Jabba Crew: Rea, Yesh & Venom, Kodin live, Nesho, Koknee

+ MC M.I.S.T. (Kingston Sound / ZG)

Ulaznice u pretprodaji po popularnih 45 kuna u, Prostoru (Mesnička), Aquarius CD shop-u (Varšavska) i Kingstonu (Radićeva)

Na dan/blagani kluba 60 kuna

Start 22h

CALYX biografija:

Nakon što je isprva gradio karijeru jazz gitariste, kao muzičar koji je studirao 5 instrumenata, Larry se tijekom studija na Oxfordu zaljubio u DnB, te je zajedno sa prijateljem i kolegom Chris Rush-em 1996. oformio Calyx duo. Ubrzo su se počela redati izdanja, te je duo u sljedeće 3 godine izdavao za No-U-Turn, Rugged Vinyl i Moving Shadow. Jedna od mnogih stvari izdanih za Audio Couture u ovom razdoblju čak je stigla i na MTV! Uz suradnju s EZ-Rollersima, tada je za njih značajna bila i čast remiksiranja ‘Durban Poison’ klasika od Babylon Timewarp-a. Na prekretnici stoljeća došlo je do velikih promjena, s posljednjim izdanjima Calyxa kao dueta, od kada Larry nastavlja sam graditi svoj specifični Calyx zvuk. U 2003. Larry izdaje nekolko uspješnica za Metalheadz, V recordings, i naravno Moving Shadow, da bi se nakon brojnih gigova odlučio u 2004. zatvoriti u studio i poraditi na dugo očekivanom albumu. 2005. donijela je rezultate plodne stvaralačke godine: Calyxov debut album za Moving Shadow, koji je osim impresivnog solo materijala uključio i suradnje sa producentima kao što su Teebee, ill.skillz, Gridlok, Dom & Roland i Kontrol, imao je tri re-izdanja u prvih 6 mjeseci od izlaska, te je bio popračen svjetskom turnejom koja se nastavila do kraja 2005, sa dvije američke i dvije australske turneje, te mnogobrojnim datumima po Europi. Tri stvari čak su iskorištene i kao soundtrack za globalnu reklamnu kampanju. U 2006. je uz brojna izdanja i suradnje napokon objavljen i debut na Thunderous Audio, novom labelu kojeg su tada zajedno pokrenuli Calyx i Kontrol. Jedno od najznačajnijih izdanja godine bilo je The Quest koje je Calyx napravio zajedno s Teebee-em i koje se pojavilo na 50. Subtitles izdanju. 2007. izašao je i cijeli album suradnji između Teebee-a i Calyx-a (Anatomy LP), kao prvo izdanje na njihovom novo-nastalom labelu, što je popračeno svjetskom turnejom.
Zahvaljujemo na citanju i biljezimo se sa shtovanjem !!!

cfsn

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: