Robert Radamant’s Co

About the great big white world

2n predstavlja: MASNI MRMOR

Posted by robertradamantsco on January 19, 2010

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na party koji je sve samo ne kopija već stotinu puta prožvakanih shema: 6.2. u Clubu 100 – Velika Gorica – nastupaju Robert Radamant, Dots i mnogo poznatiji Juice. Ova trojka će svojim raznolikim stilovima potresti floor u spomenutom klubu sa žanrovima kao što su dubstep, techno, breakbeat, glitch hop, drum’n’bass i još razni nedefinirani ali itekako zanimljivi žanrovi koje će svaki istinski clubber instinktivno prigrliti te zavitlati svoje tijelo u svim smjerovima koje poznaje suvremena fizika.

No, da ne bi ova najava ostala samo na ovom odlomku, eto par crtica o izvođačima. Dakle:

Juice

Nikola Fox, poznatiji kao DJ Juice glazbom se bavi od malih nogu. U svojim ranim danima pohađao je glazbenu školu i učio svirati klasičnu gitaru, a istovremeno je u osnovnoj i srednjoj uvijek bio onaj koji je svima snimao mixtejpove i otimao se za kontrolu hi-fija na tulumima. 🙂

Zanimljiviji dio priče počinje krajem devedesetih. Kao jedan od rodonačelnika d&b scene u Hrvatskoj, zajedno sa Lekkeom pokreću jedan od prvih d&b kruova – Kryo, organiziraju d&b večeri u nekoliko Zagrebačkih klubova, i vode vjerojatno prvu d&b emisiju u hrvatskome eteru – Kryo.FM na Radio Studentu.

Nekoliko godina kasnije, točnije u ljeto 2003. kao član KSET-a upoznaje Gekku, te se kao njihov zajednički brainchild rađaju bassinvaders!. Ova d&b večer bila je jedna od najredovitijih i najdugovječnijih – bilježi preko 60 mjesečnih izdanja i 7 godina neprekinutog djelovanja. Juice je kao organizator i resident DJ tijekom tih 7 godina vrtio glazbu uz brojne svjetski poznate izvođače puput: Friction, Marcus Intalex, Noisia, Phace, Makoto, Jenna G, Cyantific, Blame, Danny Byrd, Big Bud, Loxy, Kasra i brojni drugi. Što više reći kada biografija govori za sebe?

Nakon završetka rada bassinvaders! večeri 2009. pokreće vlastitu klupsku večer 2N, koja se događa jednom mjesečno u klubu Aquarius A1, na kojoj promovira najsvježija kretanja i trendove u plesnoj elektronskoj glazbi, bez žanrovskih ograničenja.

http://www.myspace.com/juicezg

Robert Radamant

Na ovo ime ste već mogli mnogo puta naletjeti u najavama za festivale kao što su Playground, Sloboda stvaralaštvu, Media Mediteranea, Trench Town, TEST! i na još mnogo festivala. Također se ovaj producent, DJ i promotor elektronske mjuze znao često naći u Močvari, Ksetu, Medika, ili da odemo na druge krajeve naše zemlje pa da spomenemo Monte Serpento (Pula), Safe House i Klub Kulture (Križeci), Orlando (Dubrovnik) itd. Osim po lijepoj našoj ovaj se izvođač našao i u sarajevskom kultnom Fis Boku, ili recimo u Loco Soundclubu u Vielachu, Austriji. No dobro, da ne nabrajamo, osim upravo prikazanog iskustva za mnogim vrstama mikspulteva za Roberta Radamanta možemo komotno reći da u svojim nastupima spaja žanrove tipa d’n’b, jungle, breakbeat, IDM, dubstep, electro, i za Hrvatsku još uvijek ne baš poznat pravac glitch hop. No nemojte se bojati, jer masni basovi i stimulativni ritmovi koji izlaze iz zvučnika za vrijeme njegovih nastupa neće dopustiti da samo stojite sa cugom u ruci i razmišljate o shemama tipa teorije zavjere, propalih veza ili formama kako napisati slijedeću molbu za posao. Ne, ovaj izvođač će sve te stresne misli izbaciti iz vas tako da ćete se moći u potpunoj slobodi prepustiti onom Ovdje i Sada. Folks: thats it – let it blow you.

http://www.myspace.com/robertradamantsco

Dots

Ovaj veoma talentirani i maštoviti DJ je od 2002. godine uključen u stvaranje alternativne scene elektronske glazbe u Karlovcu. U početku u sklopu Acceleration party-a kao organizator, a s vremenom i kao DJ. U želji za novitetima sredinom 2007. zajedno s kolegom Vedranom osniva LED audio-vizualni program (Lokalna Elektronička Defenziva) čiji je cilj okupiti mlade dj-e, liveactove i vj-e iz Karlovca, te pružiti što više glazbenih izričaja kako bi se proširile granice konzumiranja elektroničke glazbe i zabave. Svojim DJ nastupom predstavlja otvoreni pogled na moderne žanrove elektroničke plesne glazbe, a iako svoje utjecaje povlači iz UK techno i idm scene, proteklih 5 godina ukusi su mu se sve više isprofilirali prema klubskoj glazbi polomljenih ritmova. Možemo bez pretjerivanja reći da se na hrvatskoj sceni rijetko tko nađe a da može na tako maštovit i inteligentan način u jedan set od 2 sata uklopiti žanrove kao što su dubstep, techno, acid, breaks, IDM i još raznorazne stilove. Svirao je i sudjelovao u organizaciji: LED Fest 2008, LED Fest 2009, Beat svega program, te na više poznatim eventima kao što su Illectricity Festival Nucomers Night 2008. (KSET), Velesajam kulture 2007. (SC), Clubture Forum 2009. (Medika), Electro City (Skwhat, Sisak), EEII festival 2007. (Lamparna, Labin), Nepokoreni Grad (Karlovac), LED Fest (Karlovac)
Mnogo razloga za doći i poslušati ovog izvrsnog izvođača, vrlo malo razloga za ne doći. Dakle…?

http://www.myspace.com/ledklc

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: