Robert Radamant’s Co

About the great big white world

Utorkom na radiju SC: robert radamantova emisija o elektr. mjuzi Transmigration

Posted by robertradamantsco on April 28, 2010

da, tako je. moja malenkost je dobila emisiju na radiju sc kojem se ovim putem odmah i zahvaljujem. kul od vas sc-ovci, fakat kul dati jednom freaku mojih razmjera vlastitu emisiju u vec ful natrpanom programu. no dobro, danas se svako ko se bavi jos necim osim svojim zanimanjem (a koje cesto onoga koji se njime bavi uopce ne zanima) smatra nekom vrstom freaka. tako da… tako da necemo o tome nego o emisiji nazvanu transmigration. vrtiti cemo uglavnom manje zastupljene zanrove u hrv. tipa crunk, wonky, glitch hop, dubstep i sl. ime transmigration ima cak i odredenu semanticku vrijednost iliti drugim rijecima, znacenje koje je najmanji zajednicki nazivnik ove emisije. kakvo je to znacenje, pitate me? pa ovako. iako je to emisija o elektronskoj mjuzi svih oblika, onih poznatijih tipa d’n’b ili  minimal, naglasak ce biti na dva odredena faktora: na predstavljanje rubnih zanrova elektronske glazbe u svijetu, i predstavljanje domachih producenata/dj-a. dakle, trans kao skracenica od tranformationa stoji za preoblikovanje svijesti o elektronskoj glazbi kao takvoj, o tome sto je uopce takav sirok pojam i koliko podzanrova u sebi nosi a da ih hrvatska javnost nije ni svjesna. s druge strane, dovodit cemo goste, prije svega domache dj-e i producente koji ce imati priliku predstavljati svoj rad. mnogi od nasih dj-a/producenata vrlo revno prate zbivanja na svjetskoj sceni te su uvelike upuceni u vecinu novijih zanrova elektronike.  neki od njih su phillipe, juice, egoless, dots, far go traders, moja malenkost i jos razni individualci, ali i kolektivi (confusion, bivsi bassinvaders, 2n itd.). tako ce ta emisija biti pokazatelj kako svjetske scene, tako i domace, u prvom redu one koja prati onu svjetsku. u tom smislu migration kao migracija performansa domacih snaga na stage svjetskih zbivanja.

emisija ce poceti od 20:00 h i trajati do 21:00, no to je za sada pocetni termin. radi se na tome da emisija dobije sat i pol kako bi dobili malo vise vremenskog prostora za kvalitetno izvodenje koncepta emisije.

dakle, tko voli elektronsku glazbu, neka si tu i tamo uzme utorkom malo vremena i neka upali radio sc koji se moze slusati i preko neta. provjeriti na sczg.hr.

to je ugl to. za kraj, eto link na jedan od mojih zadnjih setova rubne elektr. mjuze znane kao glitch hop.

Gekko Breaks Da Rules

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: