Robert Radamant’s Co

About the great big white world

CRTICE IZ EUROPSKOG PARLAMENTA nacrtane od Kresimira Misaka

Posted by robertradamantsco on June 24, 2010

svima nam uglavnom poznati novinar-istrazivac i voditelj emisije Na rubu znanosti kresimir misak je u svojem posljendjem postu na svojem blogu napisao razne zanimljivosti. spomenuo je otvaranje fakulteta ayurvede u hrv., nlo iznad samobora te razne druge stvari izmedu kojih i zanimljiv dio o posljednjem sastanku bilderberske skupine za koju misak kaze: “Kao što je nekima više, a nekima manje poznato, prema Estulinu, družba Bilderberg želi stvoriti tehnokratsko carstvo, svijet s jednom korporacijom koja djeluje na štetu porobljenih država i građana pa se zato u Europi odvija proces uništenja nacija. Ustav, granice i zastave jednostavno će progutati takav sustav. Grčka je, tvrdi Estulin, već postala protektorat nakon što je Europska unija odobrila pomoć od 750 milijardi eura jer Grčka taj dug nikada više neće moći otplatiti. Sljedeće bi na redu trebale biti Španjolska, Portugal i Irska, a tim procesom upravljaju dužnosnici iz Bruxelesa koje nije izabrao narod. Između ostalog, žele uništiti koncept društvene skrbi koji je bio u službi dobrobiti čovječanstva.”

poprilicno zanimljiv tekstic koji tjera kako mozdane vijuge tako i nervni sistem na ubrzano kretanje. anyway, da ovdje ne naklapam previse, eto teksta nakon kojeg bi svaki citaoc trebao ostaviti svoje trenutne aktivnosti na barem nekoliko minuta i odvrtiti si sve to jos koji put u umu.

CRTICE IZ EUROPSKOG PARLAMENTA

Mislim da sam već spominjao to da je Daniel Estulin, autor knjige “Istinita priča o družbi Bilderberg” bio pozvan da u Europskom parlamentu u Bruxelesusselsu 1. lipnja održi konferenciju za novinare na temu Družbe Bilderberg i njihovih zakulisnih igara sa svjetskom ekonomijom i Europskom unijom. Ako i nisam, bilo je toga po netu, a ima i u novom Nexusu iz tipkovnice Giuliana Marinkovića. Da se podsjetimo, sve je počelo kada je talijanski političar i zastupnik u Europskom parlamentu Mario Borghezio pročitao talijansko izdanje Estulinove knjige i saznao za sastanke Bilderberga. Frajer je popizdio i 11. studenoga 2009. godine u Europskom parlamentu optužio Družbu i Trilateralnu komisiju da utječu na imenovanje političkih funkcija u Europskoj uniji. To je učinio ovim riječima: „Spomenut ću nominacije Balkenenda, Milibanda i Van Rompuya (predsjednika Europskog vijeća). Je li moguće da nitko nije primijetio da ovi kandidati posjećuju sastanke Družbe Bilderberg i Trilateralne komisije? Moramo utvrditi jesu li ovi kandidati zaista predstavnici političkih snaga iz svojih zemalja ili je jednostavno riječ o predstavnicima tajnih skupina koji se sastaju iza zatvorenih vrata kako bi donosili odluke.“

Ovo sve zapravo pišem zbog fenomenalne izjave zastupnika Nigela Faragea iz Stranke za neovisnost Velike Britanije, koji je 24. veljače 2010. godine imenovanje Hermana Van Rompuya na mjesto predsjednika Europskog vijeća, ovako popratio u Europskom parlamentu:

„Rečeno nam je da će predsjednik (Europskog vijeća) biti golema politička figura koja će voditi 500 milijuna ljudi. Nakon svega, bojim se da smo dobili vas. Ne želim biti grub, ali vi imate karizmu krpe za čišćenje i pojavnost običnog bankarskog činovnika. Tko ste vi uopće? Nikada prije nisam čuo za vas. Nitko u Europi nije za vas čuo. Tko je uopće glasao za vas i s pomoću kakvih mehanizama? Je li ovo europska demokracija? Ne sumnjam da ćete upravo vi biti tihi ubojica europske demokracije i europskih država. Od kada ste došli na poziciju, Grčka je postala običan protektorat. Mogu sigurno reći u ime većine britanskog naroda da
vas mi ne poznamo i ne želimo“.

Kao što je nekima više, a nekima manje poznato, prema Estulinu, družba Bilderberg želi stvoriti tehnokratsko carstvo, svijet s jednom korporacijom koja djeluje na štetu porobljenih država i građana pa se zato u Europi odvija proces uništenja nacija. Ustav, granice i zastave jednostavno će progutati takav sustav. Grčka je, tvrdi Estulin, već postala protektorat nakon što je Europska unija odobrila pomoć od 750 milijardi eura jer Grčka taj dug nikada više neće moći otplatiti. Sljedeće bi na redu trebale biti Španjolska, Portugal i Irska, a tim procesom upravljaju dužnosnici iz Bruxelesa koje nije izabrao narod. Između ostalog, žele uništiti koncept društvene skrbi koji je bio u službi dobrobiti čovječanstva.

Ta prezentacija u Europskom parlamentu bila je dobar (mada neželjeni) marketing za sastanak Bilderberga od 3. do 6. lipnja 2010. u hotelu Dolce u Sitgesu u Kataloniji 35 kilometara jugozapadno od Barcelone. Tamo su britanske novine The Guardian poslale novinara Charlija Skeltona koji je u jednoj od prvih reportaža, u iščekivanju početka konferencije, napisao i ovo:

„Na prošlogodišnjem sastanku Bilderberga u Grčkoj prisustvovali su grčki ministar financija, ministar vanjskih poslova i guverner Nacionalne banke Grčke. Nekoliko mjeseci poslije, Grčka je bankrotirala. Ovaj put Madridu možemo poželjeti samo sreću.“

Skelton je iz dana u dan opisivao situaciju na ulicama, a imalo se što za vidjeti jer su stotine policajaca nadzirale ulice Sitgesa, a policijski helikopteri kružili su iznad grada. Bilderberzi su se našli u člancima u novinama Independent i Times, a Skelton se javljao I za BBC World Service. Giuliano Marinković izdvojio je zanimljive djeliće razgovora između Skeltona i novinar BBC-a Evana Davisa koji je usporedio konferenciju Bilderberga s godišnjim sastancima svjetskog ekonomskog foruma u Davosu. Skelton mu je skrenuo pažnju da su na sastanke u Davosu pozvani novinari dok tijekom sastanaka Družbe Bilderberg ne postoje odnosi s javnošću.

„Možda se ti ljudi žele privatno sastati kako bi mogli slobodnije razgovarati“, ponovio je svoju primjedbu Davis.

„Vjerojatno kako bi odigrali i koju partiju stolnog tenisa“, dopunio ga je Skelton.

Za razliku od prošlogodišnjeg sastanka u Grčkoj, piše Marinković, policajci Katalonije pokazali su drukčiji senzibilitet. Citirao je psihosociologa Daniela Turona koji je rekao da „policajci ovdje razmišljaju nezavisno“. Novine El Publico objavile su protest policijskog sindikata jer troškovi četverodnevnog osiguranja konferencije iznose – 600.000 eura! Sindikat je podnio formalnu primjedbu zbog zloupotrebe policijskih resursa u osiguranju delegata družbe Bilderberg. Pa logično, ako je to njihov privatni sastanak, neka se ne osiguravaju na teret poreznih obveznika, zar ne? (kojima ionako ne smjeraju ništa dobro).

U Sitges su nahrupili i aktivisti, a jedan od njih, Rafa Palacios obratio se policijskoj blokadi s megafonom – što možete vidjeti na netu, vrijedi poslušati jer je čovjek bio nadahnut. Dovoljno nadahnut da takne ljude u osiguranju, barem prema vlastitom opisu da je vidio jednog policijskog inspektora kojem su potekle suze na oči. Dan poslije aktivisti Ivan Torres i Rafa Palacios uhićeni su i odvedeni u policijsku postaju jer su probali fotografirati hotel s obližnjeg brda. Privedeni su istom onom policijskom inspektoru kojem se Rafa obratio dan ranije preko megafona. Koji mu je sad, kaže Rafa, rekao:„Mi vam se divimo. Veoma smo tužni, ali ne želimo ovdje sukobe. Jedino što želim je da cijela operacija u Sitgesu prođe bez incidenata. No, zaista mi se ne sviđaju ti ljudi“.

Novinar Charlie Skelton diskretno je razgovarao s osobljem hotela u Sitgesu gdje se održavala ovogodišnja konferencija Družbe Bilderberg i objavio dio popisa delegata koji su prisustvovali sastancima. Evo nekih, da se podsjetimo dokle to ide:

-Marcus Agius: direktor izvršnog odbora BBC-a i predsjednik Barclaysa, britanske financijske tvrtke koja djeluje diljem svijeta
-Josef Ackermann: predsjednik Deutsche Banke i direktor Shella
-General Jack Keane: bivši zamjenik načelnika stožera američke vojske i član odbora u General Dynamicsu
-Juan Luis Cebrián Echarri: direktor medijske korporacije Grupo Prisa
-Richard Holbrooke: diplomat za pitanja Afganistana i Pakistana u administraciji Baracka Obame, član Vijeća za međunarodne odnose
-Gustavo A Cisneros Rendiles: medijski mogul iz Venezuele
-Victor Halberstadt: profesor ekonomije na Sveučilištu Leiden i međunarodni savjetnik financijske korporacije Goldman Sachs, predsjednik Međunarodnog instituta za javne financije
-Roger Atlman: osnivač i predsjednik međunarodne investicijske korporacije Evercore Partners.
-Joaquin Almunia: španjolski član Europske komisije
-W. Edmund Clark: predsjednik TD Bank Financial Group
-Jyrki Katainen: ministar financija Finske…

Kresimir Misak

preuzeto sa preko ruba znanosti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: