Robert Radamant’s Co

About the great big white world

UKE – neki programi, projekti, festovi i bla

Posted by robertradamantsco on October 30, 2010

TIK – studija o nelineranom mjerenju vremena

Konceptualno, TIK (Time Inventors Kabinet) kreće od činjenice da mjerenje vremena prema koordiniranom svjetskom vremenu (Coordinated Universal Time) postavlja paradoks koji se očituje u pitanju postoji li točnije mjerenje vremena koje bi teoretski bilo skladnije nama i okolišu u kojem živimo. TIK također tako propituje i naš odnos prema prirodi, našem životnom stilu, prehrani, kretanju, žurbi, poslu, sastancima, dedlajnovima i sl. koji nas rade robovima  našeg sata i kalendara u pankapitalizmu.

 

Quasi Quasi na Narrominded glazbenom labelu

Narrominded, glazbeni label iz Nizozemske,  za 51. izdanje pripremio je suradnički rad Gijsa Borstlapa iz Nizozemske i Krune Jošta iz Hrvatske pod nazivom Quasi Quasi. Više pogledajte ovdje >>

Narrominded u kasno proljeće priprema i feštu kojom će se i službeno proslaviti izdanje. Suradnju i izdavanje omogućila je zajedničko planiranje glazbenih lableova Kisergrutva iz Nizozemske i GentleJunk Netlabel iz Hrvatske, a djelomično financiralo i Ministarstvo kulture RH.

 

Berlin ART01 event

 

ART01 Berlin izgledom je podsjećao na art-labaratorij

U berlinskoj galeriji Concent Art 25. 07.2010. otvorena je  izložba na kojoj je  predstavljen i projekt ART01. Projekt je zamislio Kruno Jošt, a ostvaren je u suradnji sa  Barbarom Hubert (Austrija), Mariom  Karaginani (Grčka), Pod P-om (SAD), Marianom Potočarom (Slovačka) i Pedrom Zazom (Portugal). Ova je Internacionalna grupa, kroz  ART01 u dva dana konsenzusom ustanovljenoga umjetničkog procesa, objedinila svoje projekte te kreirala kritički osvrt na sistem izlaganja u kojem su i sami učestvovali.
ART01 nastaviti će se kao participativni projekt u kojemu će se, kao i do sada koristiti  DIY, DIWO i DITO principi kako bi se istražila autonomija u kreativnim i umjetničkim sistemima kroz dijaloški i litoralni pristup stvaranju.

Više o ART01 procesu pogledajte na blogu: http://gentlejunk.net/art01/

i mnogo toga drugog na uke-ovom sajtu, pa ko voli istrazivati, vidjeti sto se dogada, kakvi sve pristupi, ciljevi, ideje… koga to i jos kojesta zanima moze slobodno vjerovati u setnju po uke-ovom sajtu. raznolikost  je to na  izvijanom pravcu uskovitlanog pejzaza.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: