Robert Radamant’s Co

About the great big white world

16.12 Glitch Hop Shop with Phillipe & robert radamant

Posted by robertradamantsco on December 9, 2011

da, eto, tog datuma u klubu sc-a u sklopu velesajma kulture nastupaju ova spomenuta dvojica.  i kao sto vec mnogi  znaju, ovo im nije prvi put da dijele stage, na prvi put da ce cijelu noc vrtitti glitch hop. ok, i njemu srodne pravce tipa dubstep, hip hop, wonky, crunk, bla….  ugl pozvani ste na ovaj besplatan party da ludujete, plesete, hopsate, krivudate, razvaljujete se…

eto sluzbenog teksta koji ovo opisuje:

U posljednjih nekoliko godina dolazi do nagle popularizacije nekoč alternatvnih elektronskih pravaca. Prouzrokovano stagnacijom i manjkom inovacija u polju kreativnog stvaranja, došlo je do svojevrsnog zasičenja u elektronskoj glazbi, kako u manjim hrvatskim gradovima tako i u velikim svjetskim metropolama. Dubstep je u tom smislu definitivno najbolji primjer. Do prije par godina gotovo nitko nije ni čuo za taj izraz, a danas je dubstep prisutan na većini redovnih klupskih programa. Takvi eventi su najčešće vrlo uspješni a klubovi dupkom puni. Unatoč tome krećemo korak dalje kako bismo clubberima predstavili još jedan, vrlo plesan ali u nas još uvijek relativno nepoznat glazbeni stil pod imenom glitch hop.

Kao što samo ime kaže, to je svojevrstan spoj glitcha i hip hopa, no ne može se baš tako šturo opisati. Glitch hop izvođači i produkcija vrlo često koketiraju s dancehallom, freestylom, breakbeatom,  dubstepom, grimeom, itd. a mnogi glitch hop producenti baziraju svoju produkciju na wobble basu.

Do sada je svaka reproducirana traka tog glazbenog izričaja u nas bila prava rijetkost. U setovima DJ-a kao što su phillipe, mayo i robert radamant znalo se zalomiti, ali u pomno reduciranim dozama. Međutim, često puta je reakcija publike bila i više nego zadovoljavajuća i stoga smo odlučili taj žanr predstaviti zagrebačkoj publici. To je glazbeni stil sačinjen od kompleksnih ali plesnih ritmova, kojeg odlikuju nagli prijelazi i cimalice, spaljena poigravanja sa vokalima iz mainstream hip hopa i naravno uvijek prisutne debele i masne bas linije. Na toj novoj večeri neće isključivo svirati glitch hop, nego i njemu srodni pravci kao što su hip hop, dancehall, IDM pa sve do dubstepa i breaksa. Dame i gospodo, ovo je poziv na glazbeni koktel kojeg ne samo da ne biste trebali zanemariti, već se njime dobro napuniti, točnije – opiti, a mićemo vas naravno rasplesati kao nikada do sad.

 

Šačica linkova na kojima možete poslušati ponešto glitch hopa:

http://www.myspace.com/breakbeatbuddha

 

 

 

 

 

Advertisements

One Response to “16.12 Glitch Hop Shop with Phillipe & robert radamant”

  1. Andrius Kalesnikas…

    […]16.12 Glitch Hop Shop with Phillipe & robert radamant « Robert Radamant’s Co[…]…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: