Robert Radamant’s Co

About the great big white world

Break Da Rules

Posted by robertradamantsco on February 23, 2012

Break Da Rules

Dame i gospodo, ovdje ću Vam pokušati predstaviti DJ program čije ime je isto kao i naslov ovog teksta. Prije toga se moram zahvaliti svima koji su do sada sudjelovali u njemu te pridonijeli njegovom laganom razvoju koji je naravno još uvijek u toku. Ustvari, jedna od ideja ovog recimo projekta i jest jedan work in progress za koji se nadam da ću uspjeti pobuditi interes. Dakle, eto službenog koncepta:

Break Da Rules je dj program koji organizira robert radamant sa suradnicima nekih tri godine unatrag. Bilo ga je u Rijeci (Gekko, Discordia), Osijeku (Mini Teatar, Tufna), Križevcima (Cool, Latino, Old School), neko vrijeme redovito u Velikoj Gorici (Klub 100), nekoliko puta u Zagrebu (Cab, Sirup) i na još dosta mjesta po Hrvatskoj. Na njemu su nastupali između ostalih i Phillipe, Funk Guru, DJ Xed, Juice (da samo neke spomenemo).

Break Da Rules je razjaren i krivudav mix u pravom smislu te riječi, golemi i ful hibridni coctail na urbanom ritualu partyjanja. Kombinirajući uvijek druge DJ-e i žanrove elektronske klupske mjuze, nastaje neprestani fluid hibridnih komponenata u fluktuirajućoj atmosferi. Tu su raznolikost i stalna promjena kao neka vrsta esencije. To je program za partyjanere, slučajne prolaznike, onih ufuranih, željnih dubljeg pristupa clubbingu, skeptike, razvaljene koje je voda donijela i bla, i na sve nih će ovakve glazbene kombinatorike ostaviti efektan utisak. Takve izravne mutacije i istovremeno istraživanje žanrovskih modela daju snažnije motiviranje vlastitog otvaranja, istraživanja, lutanja, stapanja, spaljivanja, rasturanja…

Razjarit će  moždane vijuge, svakome na svoj način, ali neke i upaliti, opet na svoj način. Na kraju, i zove  se Breaks Da Rules, zar ne?

Eto nekoliko setova od nekih ljudi koji su sudjelovali u Break Da Rules eventima:

Juice (2n, Bassinvaders):

http://www.mixcloud.com/juusu/signal-podcast-0x01-part-2-juice-in-the-mix/

Funk Guru (Confusion):

http://soundcloud.com/funkguru/funk-guru-live-at-zigzag-w-shackleton-april2009-pt2

robert radamant (Urban jungle, Glitch Hop Shop):

http://soundcloud.com/robert-radamant/robert-radamant-breaks-hop

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: