Robert Radamant’s Co

About the great big white world

Break Da Rules predstavlja: Beat Manifest Party

Posted by robertradamantsco on March 4, 2012

23.3.  Break Da Rules  će  u Sirupu na gornjem flooru održati  party koji vas naravno prije svega treba zabaviti, no ne samo to.  Taj party koji se odvija uz diverzije s Kranksvesterom na donjem flooru nije ovaj put samo party. To  je i promotivni event koji želi ukazati na jednu specifičnu inicijativu nazvanu Beat Manifest koji će se na isti datum po drugi puta održati. Spomenutu inicijativu možemo ukratko opisati kao okupljanje aktera sa područja urbane glazbe kojoj je cilj konkretno utjecati na situaciju na glazbenoj sceni koja je izrešetana hrpom problema. Ovdje ću pejstati malen dio iz članka o tom Beat manifestu: „Prodaja ulaznica u klubovima, pokrivanje honorara za izvođače,  štetno izlaganje suvišnim decibelima,  trekliste i status DJ-a,  izdavaštvo i za glazbenike loši ugovori  sa domaćim diskografskim kućama,  Internet radio kao odličnim sredstvom promocije,  želja za suradnjom Hrvatskog radija,  kulturni centri koji uz financijsku podršku mogu stvarati mreže za promociju izvođača,  menadžment glazbenika i njihovi problemi.“ Više o tome možete pročitati ovdje: http://h-alter.org/vijesti/kultura/pokret-otpora-nezavisnih-glazbenika. ovdje odmah stavljam i link na opis Break Da Rulesa: https://robertradamantco.wordpress.com/2012/02/23/break-da-rules/

Eto ovdje i fejs event:

http://www.facebook.com/events/319095318147855/

OK, toliko o tome, jer je ovo na kraju ipak najava za party, pa je vrijeme da pređemo i na  izvođače.  Dakle, 23.3 na donjem flooru će se moći čuti diverzije s Kranksvesterom, dok će na gornjem Beat Manifest partyju zasvirati robert radamant i Kodin. Obadvojica su  sada već veterani u breaks-bass sceni koji će  protresti  i rasplesati kako podij, tako i publiku masnim basovima, žestokim breaks beatovima i zvučnim olujama. Možete očekivati dubstep, glitch hop, breakbeat, i naravno d’n’b kojeg će se obzirom na izvođače i karakter ovog eventa ponajviše čuti.  Završavam sada ovaj dio najave i sa zadovoljstvom prelazim na opis izvođača. See ya on the floor folks…

robert radamant

(Urban Jungle, Break Da Rules)

Producent, Dj i promotor elektronske klupske mjuze je lik kojeg su godine produkcije i nastupanja odlikovale raznolikošću žanrova i miješanja više stilova. Prešavši cijelu bivšu jugu kao i dio “zapada“, surađivao je sa mnogim kolegama sa egoboobits etikete te sa raznim drugim izvođačima/crewovima (Confusion, Crobot Crew, Bassinvadersi, Trip To Zion, Lar Plur Lar, 48260…). U posljednje vrijeme dosta često surađuje sa spomenutom Confusion ekipom, jednom od najaktivnijih i najkvalitetnijih d’n’b-breaks-electronica ekipa ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Dijelio je pult sa Ben Ufom, LTJ Bukemom, MC Conradom, Dynamik Bass Systemom, Hot Cityjem, Onemanom i raznim drugim imenima sa svjetske breaks-bass scene. Mnogo iz njegove produkcije se naslo na raznim kompilacijama, studentskim i eksperimentalnim filmovima, dokumentarcima, igricama itd. Bez sumnje jedna od zanimljivijih pojava na našoj, ali i stranoj klupskoj sceni. Kod izvođenja najbitniji mu je groove, kompaktnost, snaga, dubina, putanja… Svega toga ima na nastupima roberta radamanta radi čega vam ne bude henganje za šankom glavna okupacija.

http://soundcloud.com/robert-radamant/robert-radamant-breaks-hop

http://soundcloud.com/robert-radamant/robert-radamant-dnb-trip2

http://soundcloud.com/robert-radamant/robert-radamants-drunk-breakbeat-set1

KODIN

(Ammunition / Subculture / Aesthetics / Ascenzion / DNB Sessions / Jabba / LED)

 

Sound, graphic i web dizajner iz Karlovca,Dinko Filipović,poznatiji kao Kodin je jedan od hrvatskih drum&bass producenata i dj-a koji doslovno na dnevnoj bazi proizvodi nove trake koje su se već našle u mixevima nekih domaćih te stranih dj-a, a svoju kvalitetu dokazuje i prvim hrvatskim drum&bass izdanjem na vinylu za britanski Ascenzion Records.

Rođen 1985.g., 1998.g. se počinje zanimati za produkciju pa tako počinje eksperimentirati sa raznim software-om i proučavati elektronsku glazbu, u početku je eksperimentirao uglavnom sa hip-hop, trip-hop i tech-house glazbom. Konstantno pokušava poboljšati svoju glazbu u svakom segmentu, od aranžmana, pa sve do tehničkog dijela. Trenutno težište produkcije baca na različite žanrove, ali uglavnom na drum&bass koji ga je privukao na neki drugačiji način nego ostali glazbeni stilovi i to zbog masivne energije te mogućnost eksperimentiranja sa zvukom do nezamislivih granica, no još uvijek se tu nađe i ponešto trip-hopa, funk-a, breakbeata, hip-hopa ali i experimentale te psihodelije, čijim je utjecajima i obilježena njegova produkcija.

Njegovo prvo izdanje na vinylu bilo je „Girl In A Delirium“ 2007. godine, a drugo izdanje „Diffusion“  koje je forthcoming na američkom labelu Aesthetics Records, a tu je i EP sa tri pjesme “Right on”,”Wooden dummy”  i “Nothing to see” za talijanski label Subculture Music kao digital-ni release. Njegovo najsvježije izdanje je remix pjesme “Binary”od poznatog britanskog producenta Diode-a na američkom labelu Ammunition Recordings. Umjetničko ime Kodin većinom koristi za drum&bass i breakbeat te druge dancefloor žanrove, a Kloin za trip-hop, funk, experimental i downtempo.2010.g u suradnji sa varaždinskom underground vokalisticom i umjetnicomDiyala-omproducira dvije trake “Manwhore“ i “Can`t make me“.Također je jedan od članova industrial benda Mass Hypnosis iz Zagreba za koji radi produkciju i samplove zajedno sa drum&bass dj-om i producentom Odium-om (Bass Invaders, Protokol).

Predstavio se široj publici kao član JabbaCrew-a iz Zagrebate u okviru LED kolektiva iz Karlovca.Njegov prvi produkcijski drum&basslive nastup bio je 2005. godine na Confusion Nucomers Night u Močvari,nastupao je i na raznim festivalima, večerima elektroničke glazbe, te drugim eventima širom Hrvatske. Neki od poznatijih: JabbaTon, Lokalna Elektronička Defenziva (LED), DNB Sessions, Fall Fest, Terraneo Festival, Seasplash Festival, Dirty Old Festival (DOF), Tabor Film Festival, Illectric Funk Festival, Confusion,Pistolero, Moving,OFF TV,DirtyBeatz, Urban Fest Osijek (UFO), Brucošijada FER-a, Samodajedramenbejs, Clubture Forum, Drama, BeatSvega, pLEDsnjak,Nepokoreni Grad, Aquarius, KSET, Medika, Tvornica, Jedinstvo, VuBass, Glechudesa, itd.

Neki od producenata i dj-a koji su mu poslužili kao inspiracija: David Holmes, Amon Tobin, Ed Rush, Optical, Noisia, Phace, Black Sun Empire, Andy C, Jade, Cause 4 Concern, Roni Size, Big Bud, Atmospheric, Misanthrop, Optiv, Break, Audio, Axiom, Catacomb, Mindscape, Forward,Ram Trilogy, Zinc, Calyx, Sub Focus, LTJ Bukem, Tech Itch, Aphrodite, Rregula, Dementia, Matrix, Futurebound, Gridlok, Pendulum, Corrupt Souls, The Upbeats, Dillinja, Total Science, Grooverider, Alix Perez, Marky, Spor, Friction, Prolix, Billain, Adam F, Teebee, Apex, Calibre, Chase & Status, EZ Rollers, DJ Hype, Kemistry & Storm, Konflict, High Contrast, Icicle, Chook, Drumsound, Bassline Smith, Eye-D, Dieselboy, Photek, Bad Company, J Majik…

www.soundcloud.com/kodin / www.facebook.com/thekodin /www.myspace.com/dakodin

www.discogs.com/artist/Kodin / www.last.fm/music/Kodin / www.twitter.com/#!/dnbKodin

Advertisements

One Response to “Break Da Rules predstavlja: Beat Manifest Party”

  1. robertradamantsco said

    thnx folks for liking this stuff. nice to see 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: