Robert Radamant’s Co

About the great big white world

16.6 @ Tvornica, Mali pogon: Pressant, Finska & Plan 9 iz svemira

Posted by robertradamantsco on May 21, 2012

Žanrovske kombinacije, nedefirnirani stilovi i hibridne mutacije. Od post-progressive rocka preko industriala do math i noise rocka. Progresivni pristupi glazbi uz pomno osmišljene skladbe.  Sve to i mnogo više ćete imati priliku čuti uz odlične bendove Pressant, Finska i Plan 9 Iz Svemira. Ljubitelji hibridnih žanrova, ali i  moćnog zvuka, snažnog groovea i alter rocka  ovaj koncert  ne bi trebali propustiti. Sad, da biste dobili bolji uvid o čemu se radi, eto ispod kratke biografije i linkove od spomenutih bendova. Kao što ćete vidjeti i čuti, glazba ovih izvođača nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Pressant

večer ce bit obilježena  izvrsnim  progressive-industrial rock bendom Pressant. Ovaj sastav je imao već mnogo odličnih nastupa  od kojih možemo izdvojiti onaj u Ksetu gdje su dobro zagrijali publiku za odličan electro-akustik bend Vuneny. Ovog puta ćemo moći ćuti i nove skladbe Pressanta u kojima se osjećaju pojačani kanali elektronike koja uz repetitivne rifove gitare i metronomski točan bubanj dodaje višedimenzionalnost ovom i više nego solidnom alter-rock bendu.. I još nekoliko kratkih crtica o bendu kao i linkovi na njihove uradke neće biti na odmet dodati opisu ovog veoma interesantnog trojica…

Pressant je križevački progressive rock sastav koji je početkom 2011 dovršio svoj prvi album Take It Or Leave It. Mlada krv koja poput Waitapua, Bamwisea, Bilka ili ABOP-a snažno prkosi copy/paste situaciji na domaćoj underground/independent sceni. Hibrid industrijalne elektronikepost iprog rocka koji su dijelili stage sa eminentim imenima alter rock scene poput Ruiza ili Vunenyh itd.  Toplo preporučujemo svima koji vjeruju da postoji nada: dođite na ovu svirku kako bi uhvatili nastup izvrsnog  Pressanta.

Eto ovdje i recenzije na terapija.net-u iz koje možete saznati mnogo više o ovom izvrsnom  bendu. : http://www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=13543

http://soundcloud.com/pressant

http://www.youtube.com/watch?v=ZiOUtsyko2A

http://www.youtube.com/watch?v=mXV5QwA-K8Y

Finska

Mogli bi sad svašta piskarati o ovom inovativnom i veoma interesantnom bendu, no budući da postoji recenzija, uzet ćemo njen glavni dio koji će reći sve što je potrebno.

“Za razliku od nečega što bi se stilski pod samim prefiksom ‘instrumentalni’ moglo pretpostaviti da je riječ o post ili math-rocku, Finska je daleko pobjegla od suhoparnih klišeja i ponudila kompleksan izraz pun energije, eksperimenata, naboja, te raznolikih ideja i ritmova. Uglavnom, riječ je o prilično intrigantnoj glazbenoj smjesi potkrijepljenoj sa elektronskom ambijentalnom pozadinom, a osnovicu čini mnoštvo riffova i solaža (čak i na basu) koje su vrhunski upregnute u fantastične melodije i improvizacijske bravure od kojih bi i pokojnom Zappi stao dah. Nešto manje bitno je da su materijal snimili u rekordnom vremenu kod Nikše, te da će po običaju, na žalost, ovaj sjajno potkovani svirački trojac ostati u domeni undergrounda budući da je ovakva glazba rijetko nailazila na neki širi auditorij koji se većinom zaustavljao na kompleksnosti progressive-rocka s kojim postoje neke podudarne crte.”

http://finska.bandcamp.com/

http://www.facebook.com/pages/FiNSKA/236374303100764

http://c2sostatic.reverbnation.com/finska#

Plan 9 iz Svemira

PLAN 9 IZ SVEMIRA je nakupina bjelančevina i slobodnih molekula koje na okupu drži misteriozna energija koju emitiraju vanzemaljske bazne stanice sa tamne strane mjeseca.

PLAN 9 IZ SVEMIRA je elementarna nepogoda koja drskim i bezobraznim ritmovima pobuđuje najdublje skrivene porive Vašeg perifernog živčanog sustava.

PLAN 9 IZ SVEMIRA je masovna hipnoza koja prodire u najmračnije kutke uma a provodi se bombardiranjem ušnih resica vanzemaljskim zvucima.

PLAN 9 IZ SVEMIRA je način preuzimanja kontrole nad ljudskim tijelima.

PLAN 9 IZ SVEMIRA je iznenađenje, nevjerica i šok.

PLAN 9 IZ SVEMIRA je bend koji u ovom obliku egzistira već dvije godine i sustavno radi na provedbi plana.

http://soundcloud.com/nikolamustapi/sets/plan-9-iz-svemira-demo-2012/

http://www.facebook.com/pages/Plan-9-Iz-Svemira/222396627785134?ref=tn_tnmn

http://youtu.be/4F29fXW3JNY

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: