Robert Radamant’s Co

About the great big white world

La Mirage Breaks Da Rules: 5.3 Naos & Radamant Reloaded

Posted by robertradamantsco on February 26, 2010

Prošlu najavu smo započeli sa konstatacijom da pravila treba kršiti. I da, iza toga još uvijek stojimo, samo što smo mi to zamislili u smislu kršenja žanrovskih limitacija u klubskoj mjuzi. Nažalost, prošli La Mirage Breaks Da Rules party je bio skršen, i to veoma bezobrazno od gospodarske i sanitarne inspekcije koje su se baš dobro zabavljale upavši usred špice partyja i baš onda skroz do fajrunta kopati po knjigama. Kao što većina zna, party je propao. Inspekcija je sjebala stvar. Ali šta sad, mi kažemo fuck it, just do it. Again. Dakle, da ponovimo.

5.3 ce u klubski orijentiranom bircu La Mirage Robert Radamant i Naos brejkati iliti krsiti pravocrtne ritmove klubske mjuze.  Dakle  slijedi jedan breaks-dnb-jungle-blow your mind away event cija je namjera upravo ono sto i pisu u ovoj recenici: zgaziti sive celije.  Da, teske rijeci iza kojih stoje odlicni ritmovi u funny dnb-jungle stilu koji ce i najvece statiste natjerati da trose svoje plesne ili ine cipele. Nastupaju vec spomenuti Robert Radamant i Naos, i dok o prvom vec znate dovoljno preskocit cemo opis tog izvodaca i prijeci na potonjeg.

Dakle, Naos je mlad ali odlican producent i DJ kojeg odlikuju raznolikost stilova, pazljivo koncipirana treklista i veoma precizni miksevi. Dok njegova produkcija zvuci kao da je sa legendarnog Warp Recordsa, njegovi DJ setovi su jedna skroz druga prica. Veoma mastovita i odlicno izvedena kombinacija junglea, drum’n’bassa i IDM-a je najkraci opis njegovih ranijih setova, dok je sad poceo i ubacivati  cutting edge stilove tipa crack house, uk bassline, acid i dancehall.

Nije naodmet niti spomenuti da se Naos bavi muzikom od 7. godine kad je upisao muzicku skolu. Sa 17 godina počinje producirati na kompjuteru te nakon 5 godina štancanja loopova i eksperimentiranja radi prve prave trake i
pušta ih prijateljima. Sada surađuje sa L.E.D. ekipom iz Karlovca koja promovira modernu glazbu. Za produkciju koristi Reason 4.0., Ableton i Traktor za dj-ing, te povremeno igracke koje cvile, cekice kojima udara po loncima i busilice kojima radi rupe di god stigne. Ok, ove zadnje sheme ne koristi, tako da se ne morate bojati za svoju ili njegovu psihu.

Anyway, 5.3 cete imati prilike skakutati uz funky d’n’b, jungle, IDM, breakbeat, dubstep, crack house, uk bassline, acid i opcenito razlomljene ritmove. Pravila ponasanja? Yo folks: odgovor je u naslovu najave.

See ya on the floor

eto link na Naosov set Dark Jungle

Leave a comment